Vyberte stránku

Recept na kung-pao od Jitky

Když jsem sdělila, cože to chci dávat za recept, sklidila jsem údiv: „Ty sem nedáš nějakou klasiku? Třeba svíčkovou?“

Musela jsem se smát. Jistě, přiběhnu domů, postarám se o psy, a pak ještě vykouzlím svíčkovou. Někdy ano, ale v týdnu

to chce rychlovku, takže tady je jedna z nich. Já tomu říkám kung-pao, ale je možné, že by se z toho Číňanovi zkroutily

vlasy. Vařím totiž popaměti a podle okamžité chuti i nálady. Hlavně nesmí chybět chilli nebo kokosové mléko.

SUROVINY:

kuřecí maso, sůl, 2 vejce, olej, červená a zelená paprika, solené arašídy, chilli, sójová omáčka, cukr, cibule, rýže

POSTUP:

Kuřecí maso nakrájím na kostičky velké asi jeden centimetr. Čím méně času, tím větší kostky. Dva bílky ušlehám, slabě osolím a smíchám s masem. Necháme odležet, zatím co si připravuji další věci. Asi tak půl hrnku slaných arašídů spařím vařící vodou a nechám cca 10 minut odstát. Tím změknou a zbaví se přebytečné soli.

Na pánev dám trochu oleje a při smažení se snažím maso od sebe oddělovat. Maso po osmažení vyjmu, většinu oleje odliji, nechám si v pánvi tak maximálně dvě lžíce. Olej znovu rozpálím, a přidám nakrájenou červenou a zelenou papriku, a trochu arašídů. Následně přidám zálivku z chilli, trochy sójové omáčky, lžičky cukru a najemno nasekané cibule.

Podávám, jak jinak, s rýží.